Duurzaam inzetbaar en Veerkrachtig

Duurzame inzetbaarheid is het vermogen van de medewerker om nu en in de toekomst toegevoegde waarde te leveren voor een organisatie, en daarbij zelf ook meerwaarde te ervaren. Bron: “ Een levenlang inzetbaar? dr. Annet H. de Lange en Prof. dr. Beatrice L.J.M. van der Heijden”

Duurzame inzetbaarheid wordt steeds belangrijker voor medewerker en organisatie. Als organisatie wil je medewerkers die vitaal, productief en gemotiveerd zijn hun werkende leven lang. Als medewerker wil je met plezier blijven werken, je ontwikkelen en mee kunnen bewegen met veranderingen. In balans zijn en blijven vraagt continue aandacht.

De inzet van werkgever en werknemer kunnen elkaar hierin aanvullen.
De werkgever kan zijn personeelsbeleid gericht inzetten op duurzame inzetbaarheid. Thema’s zijn bijvoorbeeld: Vitaliteit & Gezondheid, Loopbaan & Mobiliteit, Leren & Ontwikkelen, Organisatiecultuur & Leiderschap.
De werknemer kan actief zijn duurzame inzetbaarheid vergroten door bijvoorbeeld (loopbaan)coaching, training, verandering van werk en gezonde leefstijl.

Veerkracht is de kwaliteit die je hard nodig hebt wanneer je tegenslag ervaart, maar ook wanneer je van binnenuit de noodzaak voelt dat je het anders wilt gaan doen.
Het omvat de manier waarop je met veranderingen en onzekerheden in je leven omgaat. En ook hoe je teleurstellingen en tegenslagen in je leven opvangt, of je weer opstaat en hoe snel.

Om zicht te krijgen op iemands veerkracht gebruiken we o.a. het model van professor Patrick Reinmoeller. Dat resulteert in een persoonlijk veerkrachtprofiel waarbij wordt ingegaan op vier factoren: ervaringen, persoonlijkheid, perceptie en vaardigheden.
Op basis van het profiel worden vervolgens gerichte oefeningen en coaching ingezet.

Coaching Noord Nederland helpt organisaties om op structurele wijze de duurzame inzetbaarheid en veerkracht van medewerkers te versterken.